V zimných mesiacoch častejšie siahame po strukovinách a kapuste. Internet je nevyčerpateľným zdrojom inšpirácii. Dnes som testovala v miernej úprave recept od Kevina, v ktorom základnou zložkou je biela, veľká fazuľa.
- 500g uvarenej bielej veľkej fazule (maslova)
- 3 bobkové listy
- 1 PL olivového oleja
- 1 nakrájana cibuľa
- 2 nakrájané celerové výhonky
- 4 -6 strúčikov cesnaku
- 800g rajčín z konzervy
- 1 ČL mletej papriky
- 1 ČL oregana
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1/4 pohára nasekanej petržlenovej vňate
- 1/4 pohára nasekaného kôpru
Postup:
- fazuľu cez noc namočíme
- fazuľu uvaríme s bobkovým listom, soľou alebo bujónom, asi 40 minút
- zohrejeme na panvici olej
- pridáme cibuľu a celer, varíme asi 10 minút
- pridáme cesnak
- pridáme paradajky, korenie, papriku a oregano, povaríme ďalších asi 20 minút
- podľa potreby dochutíme
- do paradajkovej omáčky pridáme kôpor, fazuľu. 1/2 pohára vody v ktorej sme varili fazuľu, premiešame
- masu vylejeme do janského skla, alebo keramickej nádoby vhodnej na zapekanie
- pečieme pri 180°C, asi 50 minút
- podávame s bagetou, šalátom a posypané rozdrobeným feta syrom
Dobrú chuť!

No comments:
Post a Comment