Tuesday, December 1, 2009

Rybacia nátierka, ktorá mala byť "treska"

Akonáhle sa slovák ocitne v zahraničí zistí, že realizovanie starých receptov z maminej kuchyne nebude také jednoduché. Polohrubá múka, ocot, bryndza, horčica a mak sú asi základné potraviny, ktoré nám chýbajú. Pokúšame sa o rôzne imitácie a tak napríklad z receptu na tresku vznikne recept na rybaciu pomazánku. Pôvodný recept na Cod Salad, čiže tresku, z ktorého som čerpala, nájdete tu.




Nálev v ktorom uvaríme rybu:
  • 500g pangasiusa
  • 3 l vody
  • 1 pohar octu
  • cele cierne korenie
  • 6 bobkovych listov
  1. všetko spolu prevaríme, asi 5 min.
  2. pridať rybu
  3. variť 10 - 15 min.
  4. rybu vyberieme a dáme do veľkej misky
  5. necháme vychladnúť

Na pomazánku:

  •  2 menšie mrkvy, alebo jednu veľkú
  • 1 veľká cibuľa
  • majonéza, asi 2 PL
  • ocot podľa chuti (ak je 8%, asi 1 -2 PL)
  • horčica podľa chuti, (dala som 2 PL pikantnejšiej)
  • mleté čierne korenie
  • soľ

  1. 2 mrkvy dáme na 3-4 min. uvariť do osolenej vriacej vody
  2. necháme vychladnúť
  3. zatiaľ uvarenú rybu rozdrvíme
  4. pridáme nastrúhanú cibuľu
  5. ďalej pridáme ocot, majonézu a horčicu
  6. na záver nastrúhanú mrkvu
  7. všetko dobre premiešame, dochutíme mletým čierným korením a soľou
  8. necháme počas 24 hod. odstáť v chladničke
Podávame s tmavým chlebom, prizdobené kyslými uhorkami, plátkami jablka alebo hrušky. Možno zvláštna kombinácia, ale oplatí sa vyskúšať.


Dobrú chuť!



No comments:

Post a Comment