Saturday, November 28, 2009

Celozrnné lievance s malinami

Keď sa nám do príbytku vkradne chrípka, za dverami šantí jesenný vietor a dažďové kvapky umývajú okná, vkradnú sa k nám aj rôzne chute. Dnes jednoznačne u detí prevláda ovocno - mliečna.
Mňa zachvátila chuť lievancová. Nie zrovna najzdravšie jedlo, ale lievance, palacinky, pancakes, crêpe, patkuko alebo nech tomu dáme akékoľvek meno, proste milujem. Najradšej ich mám plnené tvarohom, od dnes aj celozrnne s agávovým sirupom a malinami.




Potrebujeme

  • 2 poháre celozrnnej pšeničnej múky
  • 2 PL hnedého, jemného cukru, prípadne med
  • 2 ČL "prdopeč"
  • 1/2 ČL sodabikarbony
  • 1/2 ČL soli
  • 1 vajíčko
  • 3 PL roztopeného masla
  • 2 poháre podmaslia (cmar)
 okrem toho:
  • agávový sirup
  • mrazené maliny
  • želé z duly
  • sladká smotana

    1. vo väčšej miske zmiešame múku a všetky suché prísady
    2. v menšej miske zmiešame podmaslie, roztopené maslo a vajíčko
    3. za stáleho miešania vlievame tekutú hmotu z podmáslia do múky
    4. na panvicu dáme asi 2 lyžice cesta a lievance pomaly z oboch strán upečieme
    5. hotové lievance ukladáme na kuchynský papier
    6. rozmrazíme maliny a do horúcich pridáme sladkú smotanu a agávový sirup
    7. dva lievance zlepíme pomocou želé z duly
    8. polejeme malinovo-agávovým krémom

      Dobrú chuť!
        TIP: Namiesto agávového sirupu možno použiť javorový, alebo med. Namiesto želé z duly sa hodí akýkoľvek sladkokyslý džem.

      No comments:

      Post a Comment