Saturday, November 14, 2009

Trojfarebná večera

Keď sa brokolica prvý krát objavila na tanieri naším slečnám, mali z nej zábavu. Odlamovali si z nej kúsky ako halúzky zo stromu a pretekali sa, ktorá z nich ten strom rýchlejšie skonzumuje. Potom prišla fáza: brokolica blééé. Teraz máme fázu: brokolica ja ťa zjem...zjem ťa? A rezom chirurga jej kontrolujú každú časť a každé sústo si vkladajú do úst štýlom: explóduje mi to v ústach?

Pre mňa je brokolica elegantnou delikatesou, pokiaľ ju niekto nerozvarí na kašu. Musí byť chrumkavá a len jemne mäkká. Má si zachovať farbu a chuť.

Na dnešnú večeru potrebujeme

  • hrubšie slýže
  • brokolicu
  • nakladané sušené paradajky v oleji
  • cesnak
  • soľ
  • mleté černe korenie
  • olivový olej
  • maslo
  1. do veľkého hrnca dáme variť vodu, osolíme
  2. brokolicu umyjeme, rozštvrtíme a nakrájame na kúskym alebo plátky
  3. na prúžky nakrájame nakladané sušené paradajky
  4. cesnak očistíme, nakrájame na tenké plátky
  5. brokolica paradajky, cesnak
  6. zohrejeme panvicu, dáme do nej roztopiť kúsok masla (nesmie sa pripaľovať) pridáme brokolicu a cesnak, osolíme a okoreníme
  7. chvíľu podusíme, pridáme paradajky, premiešame a odstavíme, aby brokolica nezmäkla
  8. scedíme uvarené slýže, krátko prepláchneme studenou vodou, aby sa nezlepili
  9. panvicu s brokolicou opäť zahrievame, pridáme do nej slýže, polejeme olivovým olejom a premiešame (je to krátky proces, len aby sa nahrial olej a všetko sa spolu dobre premiešalo)
  10. podávame čisté, posypané parmezánom alebo sezamom
Dobrú chuť!

slyze,paradajky,brokolica,cesnak

No comments:

Post a Comment