Tekvicová polievka s kokosovým mliekom
- 1kg tekvice
- 1 stredne veľký zemiak
- 1 zázvor
- 1 chili
- 2 cesnaky
- 40 g masla
- 1 L zeleninového vývaru (bujón)
- 1-2 ČL citrónovej šťavy
- 1 ČL soli
- štipka kajanského korenia
- 250 g
- tekvicu ak treba olúpeme (Hokkaido netreba), vydlabeme semäná a nakrájame na väčšie kúsky
- zemiaky a zázvor tiež olúpeme a nakrájame
- chili zbavíme semien, nakrájame
- cesnak očistíme a nakrájame
- maslo zohrejeme v hrnci, pridáme tekvicu, zemiaky, chili, cesnak, zázvor a podusíme
- pridáme zeleninový vývar
- ochutíme soľou a kajanským korením
- varíme asi 15 minút
- pridáme citronovu šťavu a kokosové mlieko
- všetko spolu rozmixujeme
- podľa chuti zdobíme tekvicovými semiačami alebo tekvicovým olejom
Pomarančovo feniklový šalát
- 2 stredne veľké fenikle
- 2 pomaranče
- ½ citróna, iba šťava
- extra virgin olivový olej
- soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
- odrežeme feniklové vrchy, nakrájame na tenké krúžky a dáme do väčšej misky
- 1 a 1/2 pomaranča zbavíme kóry a nakrájame na koliečka hrubé asi 1 cm
- pridáme do misky
- urobíme si dresing: zmiešame šťavu z 1/2 pomaranča, citrónovu šťavu, rovnaké množstvo olivového oleja, soľ, korenie
- fenikel a pomaranč polejeme dresingom
Pizzové rolky
Pizzové cesto rozváľkame do kruhu, rozrežeme na 8 častí (trojuholníky), na cesto poukladáme napr. kúsky sušenej šunky, zrolujeme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vrchy potrieme vajíčkom, môžeme posypať syrom, alebo sezamom. Pečieme asi 20' pri 200°C.
Dobrú chuť!
No comments:
Post a Comment